Roger Haddad och folkpartiet som "aldrig" gör fel.

Folkpartiet klantade till det. Ordentligt. Jag skrev lite om det igår. Man har troligen ändrat sig angående Bäckbyskolans nerläggning. Till Moderaternas förtret.

Men man behöver rädda baken. Det håller ju inte att som politiskt parti gå ut och säga "Hörrni, vi är ledsna. Vi har gjort fel." Nej. Ursäkter skall konstrueras och smetas ut.

Hur gör man det då? När det gäller folkpartiet finns det bara en lösning. Skicka fram Roger Haddad.
Roger lyckas alltid på något vis ta vilken fråga som helst, snurra den ett varv och landa i att allting är Socialdemokraternas fel. Så även denna gång.

Folkpartiet ville lägga ner Bäckbyskolan och på så vis även riskera Bäckbyhuset i Bäckby centrum. Det innebär att man lägger en våt filt över Bäckby. Det är ju självklart (enligt Haddad) Socialdemokraternas fel. För de ville inte lägga ner Bäckbyskolan, men de är dumma ändå.

I själva verket är det ju Haddad och folkpartiet som har engagemanget för Bäckby. Enormt engagemang. Man brinner verkligen. Så mycket så att man prioriterar omöjligt dopade vägprojekt, båtplatser och en nerläggning av Bäckbys skola (även om man nu verkar göra en pudel och ändrar sig).

Vidare beskyller han Socialdemokraterna för att inte göra satsningar på skolan. Skolan som de tog ett beslut på att lägga ner. Lysande logik.

Nej. Haddad imponerar inte. Det är faktiskt inte Socialdemokraterna som gjort bort sig här. Det är folkpartiet. Det blir än mer tragiskt när man försöker skylla ifrån sig.

Ärligt talat så känns det som att om detta är vad det innebär att "ha folkpartiets engagemang" så bävar nog Västerås övriga stadsdelar över vilka som får det nästa gång. Skulle vara intressant och se dem vända fokus mot Hamre eller varför inte Stallhagen?

Mycket luft. Lite action. Så kan man sammanfatta Haddad och folkpartiets utspel.

För er som inte har något vettigare att göra kan läsa Haddads senaste utspel här. Varning för fikonspråk och försök till triangulering.

0 kommentarer: