Ursäkta röran, vi reviderar historien lite....


Kent Persson (M) har otur när han tänker. Igen.

Det är uppenbart att i det moderata samlingspartiets arbetsbeskrivning för befattning partisekreterare så ingår historierevisionism som krav.  Mästrar man dessutom att leverera totalt intetsägande klyschor så är jobbet ditt. Sofia Arkelsten mästrade konsten. Dessvärre så mästrade hon inte så mycket annat så man tog in valvinnaren Kent Persson. Kent har inlett starkt. 

Han smygstartade egentligen redan under Arkelstens era med påståendet att Moderaterna alltid varit ledande i kampen för rösträtten i deras partiprogram. Sanningshalten i det är ungefär lika stor som att påstå att Kristdemokraterna alltid kämpat för HBT-rättigheter.

Nu så har han gjort det igen. I dagens Studio Ett i P1 så anklagade han Socialdemokraterna för att måla upp en bild av att Sverige har massarbetslöshet. När han då blev ställd med att det Socialdemokraterna gör är att refererar till det Moderaterna sade om arbetslösheten 2006, då arbetslöshetssiffrorna var lägre. Moderaterna beskrev då arbetslösheten som ”Massarbetslöshet”.
 
Den gode Persson replikerade blixtsnabbt ”Det har vi inte alls gjort”.

Så därför, för att friska upp ert minne:
6:e oktober 2006, Anders Borgs budgetproposition:

”Alliansregeringens arbete kommer att präglas av kampen mot massarbetslösheten. Vi har hög tillväxt, vi har låg inflation och vi har överskott i de offentliga finanserna – men det råder massarbetslöshet. Precis som budgetsaneringen tog tid och krävde många och svåra beslut kommer arbetet med att bekämpa massarbetslösheten och återupprätta full sysselsättning att ta tid.”

Bara inledningsvis talar Borg om massarbetslösheten tre gånger. Det kommer tre gånger till under sitt anförande. Sex gånger under samma anförande nämner han massarbetslösheten.
”Det har vi inte alls gjort”?

Samma dag är också dagen Fredrik Reinfeldt, nytillträdd statsminister, håller sin regeringsförklaring. Vad säger han då? Jo: ”Trots stark tillväxt råder det massarbetslöshet.”

Kent  Det har vi inte alls gjort” Persson, du ljuger. Igen.

PS! Det är noterbart att han fortfarande försöker banka in begreppet ”200 000 fler i sysselsättning”. Tänker inte återigen förklara varför det är helt vansinnigt mer än –återigen- konstatera att man mäter inte sysselsättning i absoluta tal.

0 kommentarer: