Trix, snack och ren lögn

En sak står ju ganska klart.

Alliansen tänker minsann försöka med alla medel behålla regeringsmakten. Även om det innebär att halka omkring med sanningen och ljuga.

Om vi lite snabbt tar och kikar över några av deras påstående lite snabbt, jag kommer inte ta med allt, för det blir för långt utan vi tar några snabba som jag kommer på just nu:

Påstående: Moderaterna blir Nya Moderaterna
Fakta:   Nej, det blev man egentligen inte alls blev, man bytte bara logga. 


Påstående:Allians för Sverige.
Fakta: Det blev inte en allians för Sverige, utan en allians för de som har, här och nu.


Påstående: Arbetslinjen.
Fakta: En av de största bluffarna på modern tid. Arbetslösheten, sjukdomar, fattigdom, miljöpolitik och allt annat skulle lösas genom arbetslinjen. Arbetslinjen gick ut på att sänka skatter, sänka skatter, sänka skatter, sänka moms, sänka arbetsavgifter, höja a-kasseavgiften, utförsäkra människor, inrätta modern träldom och totalt strunta i miljön. Det blev inte fler arbeten, och ja, jag är medveten om den moderata Bagdad-Bob taktiken att gå ut och vråla 200 000 fler sysselsatta (Reinfeldt drog det lite längre och drog till med 300 000). Problemet med det är att man kan inte och ska inte mäta sysselsättningen i absoluta tal. Man har aldrig gjort det. En vän till mig illustrerade detta effektivt med ett exempel: Om vi applicerar Moderaternas sätt att räkna sysselsättning så har Kenya trots 40% arbetslöshet högre sysselsättning än Sverige. Känns det trovärdigt? Njä, inte så värst.

Påstående: Minskat utanförskap och klyftor.
Fakta: Verkligen inte. De som tjänar mest har under alliansstyret ökat sina tillgångar med 76 procent samtidigt som de som tjänar minst har ökat sina med 7 procent. Man behöver inte vara Einstein för att räkna ut att det inte utjämnar och tar bort klyftor. Det skapar klyftor.

Påstående: I princip allting Centerpartiet sagt sedan 2006.
Fakta: Nope. Man lovade kompetenskonton, det har inte blivit genomfört. Man lovade en decentraliserad arbetsförmedling, det har inte blivit genomfört. Man lovade en allmän och obligatorisk arbetslivsförsäkring, det har inte blivit genomfört. Man lovade skattestimulerat sparande, kreditgarantier och lån , det har inte blivit genomfört. Man lovade likvärdiga förutsättningar för hela landet , det har inte blivit genomfört. Man lovade ett hållbart offentligt skyddsnät , det har inte blivit genomfört. Man lovade en förstärkt familjeförsäkring , det har inte blivit genomfört. Man lovade en utfasning av kärnkraft, ni vet hur det gick. Man lovade att rösta emot IPRED och datalagringsdirektiv , man röstade för.....ja, ni fattar va? 

Påstående: Moderaterna och dess historia, dess kamp mot Apartheid etc.
Fakta: Ja ni vet ju även här hur det gick. Den smått klassiska #whatmoderaternadid på twitter blev en succé. Historierevisionism i sin konstigaste form. Vad som är mer fantastiskt är att man i M sparkade sin partisekreterare och ersatte henne med mannen som faktiskt kom med påståendena. 

Påstående: Det blir fler jobb om vi sänker ingångslönerna. (C) och (FP).
Fakta: Nej. Faktiskt inte. Ingenstans faktiskt. Möjligtvis om vi sänkte (C) och (FP)s löner.


Påstående: Allt är Sossarnas fel!
Fakta: Rätt! Helt rätt faktiskt. Det är vårt fel. För hade vi haft regeringsmakten hade vi inte låtit detta hända. Det är vårt fel att vi gjort två usla val, att vi inte lyssnade på folk och att vi inte moderniserade vår politik. Det är vårt fel att vi valde att vända oss inåt i partiet, välja lite lustigt folk till våra företrädare och gå offside ett tag. Men gissa vad. We are baaaack......såatte...mmm...
0 kommentarer: