Ode till Eva Nordmark....

Då var det klart, det som väldigt många av oss inom SKTF gått dels och fruktat för och dels väntat på. Vår förbundsordförande Eva Nordmark nomineras till att ta över efter Sture Nordh som TCOs ordförande.

Jag har länge tyckt att vi haft en sådan infernalisk tur att ha en sån som Eva Nordmark som ordförande för SKTF. En inspirerande ledare, som med oändlig energi och kraft motiverar, engagerar och lyfter sina medlemmar. En ordförande som leder genom att inge optimism och framtidstro istället för att vara sådär traditionellt gubb-tråkig.


Vi fick ha henne i 12 år inom förbundet, och det ska vi vara väldigt nöjda över. Se hur långt vi kommit. Vi har gått från att vara ett ganska grått och "vanligt" fackförbund som levde under devisen "buisness as usual" till att bli ett av Sveriges mest moderna fackförbund. Ett fack för medlemmarna, av medlemmarna. Som satte individen i fokus helt plötsligt till kontrast mot det gamla "av kollektivet, för kollektivet, bara det rör kollektivet". Vi gick från att alla skulle ha allt, även om det inte passade, till att alla kan få olika beroende på vad som är bäst för individen själv.

Det gillar jag.

Och mycket av detta arbete ska tillskrivas Eva. För mycket av den energi som vi förtroendevalda, ombudsmän och medlemmar i förbundet har fått, har vi fått av henne.


Nu är det ju inte så att hon försvinner helt och hållet. Tvärtom. Nu får hon chansen att bli hela TCOs Eva. Förhoppningen är att hon ska bli Eva med alla 1,2 miljoner medlemmar inom TCO, och sprida mer av den där förändringsviljan och energin. Så att de övriga grå klossarna kan vakna någon gång.

För det är något som verkligen behövs. Ett TCO som möter samtiden genom att vara där, och inte vara kvar någonstans 1978. TCOs och dess medlemsförbunds uppgift har nästan aldrig varit större.


Problemen finns redan, men potentialen och möjligheterna för framtiden är oändliga. Bara vi vaknar... Jag citerade Lars Epstein i mitt förra inlägg, jag tror jag gör det igen i detta. Känns liksom passande; ”Framtiden är den enda tid i livet som går att påverka"
Kör hårt Eva!

0 kommentarer: