Nu är det upp till bevis för de rödgröna i Västerås....

Ungefär 15 minuter kvar tills Västerås första kommunfullmäktige inleds efter valet. Det blev maktskifte med minsta möjliga marginal och med nya mindre glädjande inslag i kommunpolitiken.

Det paradoxala är att i Västerås har det blivande styrande blocket samma problem som på riksdagsplanet förrutom att här handlar det om det andra blocket. Vem sade att politik var tråkigt.

Det är nu det är dags att kliva upp och ta förarsätet och våga. De Rödgröna med Ulla Persson (S) i spetsen har många svåra, men ack så engagerade problem att lösa upp, förbättra eller utveckla. Nu har man även en viss parlamentarisk snårskog att navigera sig runt.

Personligen hoppas jag att man kommer kunna presentera ett nytt tänk, en modig och framtidsosande politik, och inte bara kör det säkra kortet: Vi kör samma gamla vanliga, beprövade och trygga retoriken med få och ganska verkningslösa reformer.

På ett personligt plan tror jag att kommunfullmäktige skulle må bra av att få in lite nytt blod med nya visioner och ett annat tänk. Personer som inte trampar runt i samma tankebanor eller låser upp sig vid gamla oaktuella retoriska ställningstaganden. Men det är väl snart val igen? Bara fyra år kvar....

Nu är det ju inte idag nya kommunfullmäktige tillträder, men det är alltid intressant med fullmäktige direkt efter val.

Apropå nytt blod. Såg att Sd´s ordförande i Västerås; Börje Brandhill höjde rösten på lokaltidningens insändarsidor mot avgående ordförande för kommunstyrelsen och ledare för Västeråsalliansen Elisabeth Unell (M). Brandhill går ut hårt och anklagar Unell för att hon inte tar sitt ansvar för demokratin och försöker klamra sig kvar vid makten med hjälp av Sd.

Han går ut med rätt så hårda ord och anklagar henne för att aldrig haft ett jobb och inte vet hur det är i arbetslivet och stångar sig sen vidare om hur makten borde vara det ultimata målet. Kontentan av hans artikel bokstavligen talat dryper av syftningar till att makt är det totala målet och att man i stort sett ska göra vad som helst för att ta den (eller behålla).

Jag måste ge Unell credd. Jag tycker hon tar sitt ansvar på ett mycket bra sätt när hon vägrar Sd samarbete. När hon inte släpper ett skyggt och främlingsfientligt parti till möjlighet till inflytande.

Brandhill är nog den sista människan i länet jag skulle vilja ge någon form av inflytande någonstans, följande citat har han spottat ur sig;
"Jag avser att värna vårt språk, vår kultur, vår egenart, vår religion och vårt välstånd= allt det som våra motståndare nu raserar. Jag kommer att göra allt som står i min makt för att under tjugo år få till ett stopp på all invandring."

Det är inte för inte man blir lite mörkrädd. Man blir ju lite fundersam vad han syftar med "egenart", vilka "deras motståndare" är. Och hur han resonerar kring att stoppa all invandring.

0 kommentarer: